WHY THE MUSEUMS THE LAND NEWS-EVENTS THE FOOD MUSEUMS Home
banner
banner
banner
Museo del Pomodoro Museo del Prosciutto di Parma Museo del Parmigiano-Reggiano
 
Gastronomia dialettale parmense
Giovanni Casalini (1878-1969)
Alfredo Zerbini (1895-1955)
Renzo Pezzani (1898-1951)
Luigi (Gigén) Vicini (1918-2001)
Dino Formentini (1923-)
Fausto Bertozzi (1927-)
Bruno Campanini (1928-)
Ignoto (1935 ca.)
I corzetti: “tiæ coe dïe e stampæ”, tirati con le dita e stampati
Museo del Vino
Museo della Pasta
Museo d’Arte Olearia
Consulta i cataloghi dei Musei del Cibo
La mappa dei musei
La rete museale
Parma Capitale dei buongustai
Le Gallerie dei Musei del Cibo
Un oggetto, una storia
Scarica le Audioguide
“Immagini del Gusto”
Prosciutto ad arte
Musei del Cibo: audioguide gratuite
 
Museo del Parmigiano-Reggiano Museo del Pomodoro - Sezione non attiva Museo del Prosciutto di Parma - Sezione non attiva
Museo del Parmigiano-Reggiano Museo del Pomodoro - Sezione non attiva Museo del Prosciutto di Parma - Sezione non attiva
The Parma Food Museums
open their doors to reveal the history, the traditions and the flavours of typical products from an authentic territory where quality is a way of life.

Parma – gourmet capital
Work and love of the land have made Parma, since the XIX century, the Italian Food Valley…

The Museum Network
The Food Museums of the Parma Province form a Museum Network distributed over its territory: they represent its highlight and at the same time gain meaning from the work and activities

The Map of the Museums
Provincia di Parma
Con il patrocinio di
Provincia di Parma
Parchi del ducato Musei della Provincia di Parma

Musei della provincia
di Parma

Museo di qualità Musei del Cibo

Musei del cibo della provincia di Parma
Piazzale della Pace, 1 - 43121 Parma
Tel.: +39.0521.821139 / +39.333.2362839 Fax: +39.0521.931881


HOME - MUSEO DEL SALAME FELINO - WHY THE MUSEUMS  - THE FOOD MUSEUMS - THE LAND - NEWS-EVENTS - PRESS - TEACHING - FRIENDS OF THE MUSEUM - I MUSEI - 


 

 

funzione non attiva