banner FRIENDS OF THE MUSEUM WHY THE MUSEUMS PRESS THE LAND NEWS-EVENTS THE FOOD MUSEUMS TEACHING Home
banner
banner
banner
Museo del Pomodoro Museo del Prosciutto di Parma Museo del Parmigiano-Reggiano
Bibliografia Antologia Approfondimenti Contatti Info Visita Prodotto Percorso


The History
img

The absolute symbiosis between the pig and the history of Felino goes back to the Bronze Age, as documented by the bone fragments found in the remains of the Monte Leoni ‘terramaricolo’ village situated in the hills above the village.
continues »

 
The Museum
imgmuseo

The museum of the Prosciutto (ham) and cured meats of Parma suggests a visit which allows the visitor to reconstruct the production process, from the pig to the finished product, excellent result of the art of Parma cured meat preparation.
continues »

 
The Visit
imgsalame

Organised in 5 distinct sections, the museum visit begins with historical evidence of the relationship between Parma and its key product, not forgetting the famous black Parma pig.
continues »



Provincia di Parma
Con il patrocinio di
Provincia di Parma
Parchi del ducato Musei della Provincia di Parma

Musei della provincia
di Parma

Museo di qualità Musei del Cibo

Musei del cibo della provincia di Parma
Piazzale della Pace, 1 - 43121 Parma
Tel.: +39.0521.821139 / +39.333.2362839 Fax: +39.0521.931881


HOME - MUSEO DEL SALAME FELINO - WHY THE MUSEUMS  - THE FOOD MUSEUMS - THE LAND - NEWS-EVENTS - PRESS - TEACHING - FRIENDS OF THE MUSEUM - I MUSEI - 


 

 

Perché i musei Shop Home Il Territorio News-Eventi Press Didattica Amici del Museo I Musei del Cibo
Museo del Pomodoro Museo del Prosciutto di Parma Museo del Parmigiano-Reggiano Bibliografia Antologia Approfondimenti Contatti Info Visita Percorso Prodotto